5 maj, 2014

Bröllop, Okategoriserade, Vigselplats

Hitta din kyrka kring Bjäre och Ängelholm!

Det finns många fina kyrkor att vigas i kring Ängelholm och Bjäre. Jag förundras över den otroligt vackra naturen och utsikten som de flesta kyrkor bjuder på. Det kan vara en idé att åka runt och besöka kyrkorna inom det området som ni kan tänka er att gifta er i innan ni bestämmer er.
Har man inte tänkt att bjuda så många gäster till vigseln blir det mysigare och mer intimt om kyrkan inte är för stor. Andra faktorer att tänka på är att kyrkan ska ligga i närheten till eventuell mottagning/fest. Varje församling har sina regler kring dekoration av kyrkan, val av präst till vigseln och hur du på andra sätt kan göra din vigsel personlig. Skriv ner dina frågor innan du ringer till församlingen så att du inte blir besviken om någon av dina önskningar inte går att genomföra längre fram i planeringen.

Första kyrkan jag har valt är Barkåkra kyrka. En helt fantastiskt vacker kyrka från 1100-talet. Kyrkan är stor och rymlig och ligger i ett lummigt område mellan Skälderviken och Vejbystrand. Kyrkan är en väldigt populär kyrka att gifta sig i och även för folk från när och fjärran. Kyrkan har en brudkrona att låna ut om bruden skulle önska. Det finns en stor parkering vid församlingshemmet och det är lätt att hitta dit.

Barkåkra kyrka

Barkåkra kyrka

Grevie kyrka tillhör församlingen Förslöv-Grevie. Kyrkan ligger ute på landet och fångar Skånes landsbygdscharm. Detta är en ganska liten kyrka som är väldigt mysig. Kvinnaböske krog ligger alldeles i närheten om man vill fortsätta med en mottagning i ”lantlig” stil. Det tar cirka 10 minuter med bil in till Båstad från kyrkan.

Grevie kyrka

Maria kyrkan i Båstad ligger mitt inne i stan med närheten till havet och många trevliga ställen runt omkring att ha sin mottagning/fest på. Kyrkan är byggd på 1400-talet och är stor och rymlig. Boka kyrkan i god tid! Den är populär att gifta sig i.

Mariakyrkan i Båstad

Fler blogginlägg om kyrkor kommer inom kort!

Taggar: , , , , ,