6 oktober, 2014

Bröllop, Förlovning, Frieri, Kungligt

Jag sa Ja!!!

Jag styrde norrut från Malmö efter instruktioner som kommit via sms. Jag visste att vi skulle hitta på någonting bara vi lördag till söndag men inte att just den här dagen skulle bli så speciell. Daniel är en väldigt romantisk kille och har flera gånger överraskat mig med goda middagar, övernattningar och weekends. Jag tillhör alltså den lyckliga skaran tjejer som blir bortskämd med kärlek och romantik.

Efter att jag har passerat avfarten till Löddeköpinge så får jag ytterligare ett sms där det står att jag ska svänga av avfarten Glumslöv/Rydebäck. Sedan följer en vägbeskrivning ut till Örenäs slott. Daniel kommer ut och möter mig på parkeringen och är sådär snygg som han alltid är. Jag är överlycklig över att han har valt Örenäs och ser fram emot en eftermiddag och kväll utan barn.

Daniel har redan checkat in på vårt grymt fina rum och jag kastar bara in väskan innan vi beger oss ut på en lång promenad i det fantastiska höstvädret. När vi kommer tillbaka till rummet står det två räkmackor och väntar på oss. Perfekt för jag började att bli ganska hungrig. Därefter njöt vi av lugnet och kollade lite tv. Väldigt skönt att få slippa kolla på Disney junior och bara få välja vilket program som föll oss in. Mitt på dagen dessutom. Efter någon timma ber Daniel mig att gå ut och ta lite bilder på omgivningen. Ja anade att han hade någon liten överraskning på gång.

När jag kom tillbaka så hade han tänt ljus på hela rummet, satt fram en flaska champagne, en fantastisk tallrik med godsaker och förklarade att nu väntade en timmas massage för mig. Så himla gulligt!!

Timmen gick och efter en mysig stund på rummet så gjorde vi oss i ordning för att gå ner till matsalen på slottet och avnjuta en trerätters meny. Örenäs slott är verkligen vackert. Det kan jag varmt rekommendera för alla som är sugna på att gifta sig på ett slott.

Vi åt förrätten och i väntan på varmrätten säger Daniel att han känner sig lite ”bubblig” i magen. Han försvann iväg och tog en himla tid på sig. Väldigt lång tid. Jag skickade iväg ett sms och frågade hur det var med ”bubblisen”.  Han svarade att han råkade göra illa sitt knä på väg ner till toaletten och att jag skulle komma dit.

Här började jag faktiskt att ana någonting och då blev jag helt plötsligt skitnervös. Servitrisen visade mig vägen ner i källaren och till de vackra valven och vinkällaren.  Det var ganska mörkt men i ett valv med flera tända ljus står Daniel med en stor bukett röda rosor. Champagnen står bredvid redo att skålas och jag får uppleva det finaste frieriet jag någonsin kan drömma om. Han är så fin min Daniel.

Jag tänker givetvis inte berätta att jag hade varit lika lycklig om han gjort det en måndagsmorgon på toaletten innan jobbet när vi borstar tänderna . Men detta blev ändå något extra. Huvudsaken är att jag ska gifta mig med mannen i mitt liv. Det ni!

Taggar: , , , , ,