19 juni, 2014

Bröllop, Detaljer

Låt de ädla stenarna pryda ditt finger!

Tack moder jord för att du skapar dessa små skatter!

Rubin, Safir, Smaragd, Beryll, Ametist ja listan kan göras lång på ädelstenar.

Du ska hitta den där ringen som Du ska älska livet ut. En härligt jakt på den perfekta stenen, formen och nyansen. Varför inte välja bland de många ädelstenar som finns och gör din ring riktigt personlig.

En ring med en vacker sten är någonting alldeles extra. Ta gärna kontakt med en guldsmed för att hitta en ädelsten som passar just dig. Varje ädelsten har en karaktär, färg och historia därför kan du ju inte välja vilken som helst. Ni måste vara en Perfect Match!

Först ut är givetvis Rubinen. Kungen av ädelstenar och är både exklusiv och värdefull. Rubinen är vackert röd och kan även förekomma i en rödbrun färg. Namnet kommer i från det latinska ordet ruber eller rubrum och betyder just röd.

Smaragden är kärleken och romantikens sten. Även den är väldigt värdefull och har en vackert grön färg. Det sägs att smaragden är en gudasten. Enligt sägner byter stenen färg om bäraren är otrogen.

 Safiren är den mest omtyckta ädelstenen och förekommer vanligtvis i blå färg. Safren är en reflektion av himlen. Enligt gammal tro ska jorden växa på en safir och det är reflektionen av stenen som ger himlen sin blåa färg. Det som ger stenen sina vackra färger är kombinationen av ämnena järn och titan.

Det finns en uppsjö av olika ädelstenar och halvädelstenar att välja till sin ring. Men som ni vet så är det kristalliserat kol som är en flickas bästa vän. Diamanten står fortfarande högst upp på listan av stenar till vigselringen.

 

Taggar: , , ,