28 oktober, 2014

accessoarer, Blommor, Bröllop, Detaljer, Foto, Frieri, Vigselplats

Vad vore väl ett bröllop på slottet?

Skåne är ett fantastiskt landskap som bjuder på vacker natur. Även om de flesta väljer att lägga sitt bröllop sommartid så måste jag slå ett slag för höst och vinterbröllop.

För någon vecka sedan styrde färden ner mot Fulltofta Slott och ett möte med Sanna var bokat. Jag förundrades över alla vackra färger som mellersta Skåne hade att erbjuda och en vacker höstdag är minst lika perfekt som en solig sommardag. Faktum är att besvikelsen över att det regnar eller är oväder en höstdag är inte lika stor som om man lägger sitt bröllop på sommaren. Någonstans finns det med i beräkningen och man nästan förutsätter höstrusk när man lägger sitt bröllopsdatum på hösten.

Men vad gör väl det för Skåne är alltid vackert oavsett väder!

Hur som helst så glider jag in till världens härligaste festställe!! Fulltofta Slott lät bygga en festsal i den vackra slottsträdgården som stod färdig år 2012. Festsalen går i stil med slottet men med en känsla av medelhav och är utrustad med allt du kan tänkas behöva till ditt bröllop. Utsikten från takterrassen är fantastisk. Trappan upp till takterrassen är ett utmärkt ställe att ta bröllopsfoto på. På runda bord med modern och vacker dukning kan festsalen erbjuda upp till 100 personer. Vill man duka med långbord går det in 120 personer. Festsalen är utrustat med ett restaurangkök vilket gör det möjligt att ta dit egen kock eller mat från den restaurang man så önskar.

Det är ovanligt att man med så fria händer får skräddarsy sitt eget bröllop på ett slott!!!

Det finns möjlighet för gästerna att bo på närliggande hotell och pensionat och en vacker liten kyrka ligger alldeles intill slottet. Vill man vigas ute i den vackra slottsträdgården går detta också bra. Ta en titt på deras hemsida, fulltoftaslott.se och se vad de erbjuder i samband med bröllop och fest. Jag hade verkligen inte haft något emot att lägga mitt bröllop där.

Fulltofta festsal

Taggar: ,