9 maj, 2014

Bröllop, Detaljer

Våga vägra Tårta!

Jag tillhör dem som ÄLSKAR tårta. Det är gott, vackert och ett traditionellt inslag på bröllopsfesten när brudparet tillsammans skär upp en bit tårta och lite snyggt ger till varandra.
För någon dag sedan planerade jag med en blivande brud och vi kom in på tårtan. Hon var inte alls säker på vad hon ville ha för tårta och det märktes att det där med tårta inte spelade så stor roll. Faktum var att hon inte tycker om att äta tårta alls. Tårta är absolut inte ristat i sten och vi bestämde att de skulle ha ett härligt godisbord istället. Möjligtvis kommer det att finnas en liten tårta som brudparet kan skära upp en bit till varandra för ögonblickets skull.

Godisbordet kan blir ett läckert inslag och mycket uppskattat av alla gäster då det ofta finns någonting för alla. Godisbordet skulle också kunna vara en glassbar eller en liten station med sockervadd eller ett kakbord. Låt fantasin flöda! Gör ett inslag där brudparet ger varandra en vacker liten chokladpralin istället för en tårtbit.

Det är också ett ypperligt tillfälle att ta in det tema och färg som är valt för bröllopet. Ett ljust dukat bord med vackra glasvaser och loppisfyndade kakfat kan fyllas med härliga praliner, macarons, cupcakes och godis i pastelliga färger. För den som älskar att baka och pyssla finns det verkligen ett tillfälle att glänsa. Hoppas att fler vågar byta ut tårtan mot ”godisbord” om tårtan inte är någonting för er.

Bilderna har jag hämtat från Loverly.com

Taggar: , , , ,